Πότε: Saturday, 14 Μαΐου, στις 10:30
Πού: Αγίας Ζώνης 1, Κυψέλη

Στο πλαίσιο δράσεων Πολιτισμός στις Γειτονιές, του δικτύου Athens Culture Net, το Snehta Residency θα πραγματοποιήσει μια ξενάγηση ξενάγηση στην περιοχή της Κυψέλης για το ευρύ κοινό στα ελληνικά, μέγιστης διάρκειας την 1 ώρα και 30 λεπτά.

Η πορεία εστιάζει στην κοινωνική πλευρά της γειτονίας της Κυψέλης, ξενάγηση η οποία δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον Καρπό, κέντρο εκπαίδευσης οπτικοακουστικών μέσων, όπου θα δώσει την ευκαιρία να δούμε από πιο κοντά την δημιουργική δράση οργανισμών προς όφελος της τοπικής κοινότητας.

Οι ξενάγηση αυτή θα καταλήξει στον χώρο του Snehta Residency σε ένα open event όπου το κοινό θα έρθει σε επαφή καλύτερα με την ευρύτερη ομάδα του οργανισμού και τους χώρους του, από την Art Based Βιβλιοθήκη μέχρι την παρακαταθήκη exclusive έργων του Snehta Art Depot.


Καρπός & Snehta Residency

Walking tour στην Κυψέλη

Ποιος: Ανοιχτό στο κοινό

Πού: Κεντρικός Χώρος του Snehta Residency, Ι. Δροσοπούλου 47, Κυψέλη

Πότε: 21 Μαΐου 2022, στις 18:00 με 21:00

Κόστος: Δωρεάν

Πώς: Κράτησε θέση εδώ: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeUN8vfNTMF_eOlaB1p7MBAVfh9qIHFmY-KF0SBGanQjgCS5g/viewform

Ο Καρπός σε συνεργασία με τη Snehta Residency δημιούργησε μέσα από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα “Walking Towards Employability” έναν εναλλακτικό περίπατο, χρησιμοποιώντας οπτικοακουστικά μέσα, στην γειτονιά της Κυψέλης, ο οποίος παρουσιάζει πρωτοβουλίες οργανισμών που κάνουν την Κυψέλη πιο συμπεριληπτική.

Στις 21/05/2022 στις 18:00 περπατήστε μαζί μας και ανακαλύψτε αυτούς τους οργανισμούς και το έργο τους. Θα ακολουθήσει 19:45 με 21:00 εκδήλωση στον εκθεσιακό χώρο της Snehta με παρουσίαση του προγράμματος, ομιλίες και κέιτεριγκ από τοπικά μαγαζιά με ethnic κουζίνες.


Η Βιβλιοθήκη Τέχνης μας μεγαλώνει.

Δωρεά από την Ωνάσειο Βιβλιοθήκη

Η Ωνάσειος Βιβλιοθήκη με τη σειρά της στηρίζει το έργο του Snehta Residency με τη δωρεά 30 τίτλων.

Σε ένα νεοκλασικό κτίριο στη γειτονιά της Ακρόπολης, το οποίο κοσμούν έργα τέχνης των σημαντικότερων Ελλήνων καλλιτεχνών, καθώς και αντικείμενα από το γραφείο του Αριστοτέλη Ωνάση στο Μόντε Κάρλο και τη θαλαμηγό «Χριστίνα», βρίσκεται η δραστήρια Ωνάσειος Βιβλιοθήκη. Στους χώρους της συγκεντρώνει σπάνιες εκδόσεις, από τον 15ο αιώνα έως σήμερα, καθώς οι συλλογές της περιλαμβάνουν την Ελληνική Βιβλιοθήκη, ξενόγλωσσα βιβλία Δυτικοευρωπαίων περιηγητών από τον 16ο αιώνα και το Αρχείο του Κ. Π. Καβάφη. Με έμπνευση από τις τρεις μεγάλες συλλογές της, η Ωνάσειος Βιβλιοθήκη ανοίγει τις πόρτες της και καθιστά προσβάσιμη την πολιτιστική κληρονομιά επτά αιώνων στο ευρύ κοινό, μέσα από πολιτιστικές δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα που απευθύνονται σε όλους.


Δωρεά από τη Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή

Το Ίδρυμα Β&Ε Γουλανδρή δραστηριοποιείται εκδοτικά, με τις περισσότερες από τις εκδόσεις να προέρχονται από εκθέσεις που έχει διοργανώσει από το 1990 έως σήμερα. Η Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος στηρίζει το ερευνητικό έργο του Snehta Residency και δωρίζει για τη βιβλιοθήκη 25 τίτλους από τις εκδόσεις τους.

Η Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή διαθέτει περισσότερα από 7.000 τεκμήρια (όλα σχετικά με την τέχνη και καταλογογραφημένα στον ηλεκτρονικό κατάλογο library.goulandris.gr), είναι ανοιχτή στο κοινό, αλλά όχι δανειστική, και στους επισκέπτες της είναι διαθέσιμος ο χώρος του αναγνωστηρίου, έπειτα από πρότερη ενημέρωση. Οι αναγνώστες μπορούν να επισκεφθούν τον χώρο της Βιβλιοθήκης χωρίς την αγορά εισιτηρίου, τις καθημερινές που το Ίδρυμα είναι ανοιχτό (Τετάρτη έως Παρασκευή), 11:00-15:00.

Advertisement