Πέμπτη έως Σάββατο 7, 8 & 9/7/2022, 21:00 – ΣΗΜΕΙΟ ΜΗΔΕΝ / Μια Χοροθεατρική Performance

ΣΗΜΕΙΟ ΜΗΔΕΝ | Μια χοροθεατρική performance

Κλείνεις το λάπτοπ με μανία. Εσύ φταις που μπήκες σε αυτό το κωλοσάιτ. Τι ξέρουν αυτοί; Ψυχίατρος τελεία τζι αρ και μαλακίες. Αμερικάνικα βρίσκουν και τα περνάνε από Google Translate. Ποιον κοροϊδεύουν; Οκ, περνάς λίγο δύσκολα αυτήν την περίοδο, αλλά εσύ είσαι δυνατή. Αυτό δε σου έλεγαν πάντα οι γύρω σου; Ότι σε θαυμάζουν γιατί είσαι δυνατή και πάντα πρόσχαρη; Αν δεν έχεις αυτά, τότε τι έχεις; Αν δεν είσαι πια αυτά που οι άλλοι θέλουν να είσαι, τότε ποιο το νόημα της ύπαρξης σου στα κοινωνικά σύνολα που ανήκεις; Τι να σε κάνουν; Τι άλλο προσφέρεις; Τίποτα.
Μηδέν.

Κι αυτό το “μηδέν” γίνεται λεπίδα, την ακονίζεις με τα δόντια που δαγκώνουν κομμάτι απ’την καρδιά σου, την γυαλίζεις με τα δάκρυα που ακόμη δεν έχουν στάξει, στολίζεις τη λαβή της με τις πιο πολύτιμές σου αναμνήσεις, και την αποθηκεύεις κάπου σκοτεινά και ζεστά, στα σωθικά σου. Κι όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή την στρέφεις εναντίον σου ξανά και ξανά και ξανά, μέχρι να μουδιάσεις.
Μηδέν μείον ένα κάνει μηδέν.

Δεν απαντάνε όλοι. Απ’ αυτούς που απαντάνε, δεν καταλαβαίνουν όλοι. Απ’ αυτούς που καταλαβαίνουν, δεν ξέρουν τι να πουν όλοι. Απ’ αυτούς που ξέρουν τι να πουν, δεν λένε το σωστό όλοι – ή και κανένας. Αλλά δεν έχει σημασία, γιατί εσύ το είπες. Λύγισες, σου κόπηκε η ανάσα, ανέβηκαν οι σφυγμοί σου στο 120, αλλά το είπες. Και με αργές κινήσεις αφαιρείς λίγο λίγο απ’ το βάρος της ντροπής που σε κρατάει κάτω. Πάει το πρώτο βαρίδι. Πάει το δεύτερο. Από το τρίτο και μετά είναι πιο έυκολο. Ξαλαφρώνεις. Δεν άλλαξε κάτι, αλλά αυτό που είπες δυνατά είναι πλέον μέρος του εαυτού σου. Δεν έχει πισωγυρίσματα τώρα.
Μηδέν και ένα κάνει πάντα ένα.

Βλέπεις κάποιον για βοήθεια μία φορά τη βδομάδα. Στην αρχή δεν είναι καλύτερα, αλλά χειρότερα. Μετά είναι ακόμη χειρότερα. Συνήθως ή δεν ξέρεις τι να πεις ή ό,τι και να πεις σου ακούγεται λάθος. Ό,τι σκέφτεσαι σε θυμώνει, ξέρεις ότι κάθε βήμα μπροστά ίσως αναιρεθεί απ’ το επόμενο. Απελπίζεσαι. Κατηγορείς τον εαυτό σου, τους γύρω σου, την κοινωνία. Κάθε βδομάδα θες να ακυρώσεις. Κρύβεις πράγματα. Λες ψέματα.

Αλλά καμιά φορά λες αλήθεια. Και κάθε αλήθεια γίνεται κόμβος στο δίκτυο.
Καμιά φορά συνειδητοποιείς κάτι καινούριο. Και κάθε συνειδητοποίηση καθαρίζει λίγο το δρόμο από κόμβο σε κόμβο.
Καμιά φορά κάνεις κάτι για σένα που φοβόσουν να κάνεις. Και κάθε πράξη είναι ένα βήμα για να διασχίσεις το δίκτυο, κάποιες φορές μπροστά και κάποιες πίσω, αλλά πάντα βήμα.

Συνεχίζεις όχι γιατί πρέπει, αλλά γιατί θέλεις. Για αυτούς που σ’ αγαπούν και αγαπάς. Γι’ αυτούς που δεν συνέχισαν. Για σένα. Δεν είναι εύκολο, δεν είναι απλό, δεν είναι μια κι έξω. Είναι ξανά και ξανά και ξανά. Όχι μέχρι να “γίνεις χαρούμενη”, αλλά μέχρι να αποδεχτείς ότι το να είσαι χαρούμενη είναι εφικτό και σου αξίζει, απλά και μόνο επειδή είσαι άνθρωπος.

Μηδέν και εκατό κάνει κάποιες φορές εκατό, κάποιες ένα. Αλλά δεν κάνει ποτέ μηδέν.

ΣΥΛΛΗΨΗ ΙΔΕΑΣ
ΜΕΛΙΝΑ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ, ΣΑΒΒΙΝΑ ΔΑΝΙΗΛ

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ
ΖΕΝΕΒΙΕΒ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ

ΜΟΥΣΙΚΗ
ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ ΨΑΡΟΥ

ΧΟΡΟΣ
ΜΑΡΙΑ YOUME
ΣΟΦΙΑ ΜΑΡΙΑ ΚΑΤΣΑΓΓΕΛΟΥ

POETRY SLAM
ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΪΜΤΣΙΔΗ

ΜΑΚΙΓΙΑΖ
LILLY DICK

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
ΜΕΛΙΝΑ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ

Ημέρες και Ώρες Παραστάσεων

7,8,9 ΙΟΥΛΙΟΥ 2022
21:00
Θέατρο Εμπρός
Είσοδος με ελεύθερη συνεισφορά
Κρατήσεις 6944173365


Σάββατο 9/7/2022, 23:00 KUCHEK BALKAN PARTY

KUCHEK BALKAN PARTY –>Δύο χρόνια αργότερα, το επόμενο Balkan party, στο Εμπρός! ~Ελάτε αυτό το Σάββατο στο ηλεκτρο-βαλκανικό γλέντι, στην ταράτσα του θεάτρου! Το γλέντι ξεκινάει με λαιβ μουσική:

Κλαρίνο/σαξόφωνο : Gkiom Klaval Πλήκτρα: Edoardo Sovrani Νταούλι: Ιάκωβος Μολυβάκης Special guest: Νάνσυ Λεγκίτσα στο τραγούδι
Στη συνέχεια, party με dj set φωτιά από Edoardo Sovrani! #tallava #kuchek #tsifteteli #romanhavasi ! Θα υπάρχει μπαρ! !
Θα υπάρχει επίσης ένα πανέμορφο μαγικό κουτί, που με την βοήθεια σας, θα ενισχύσει τους μουσικούς ώστε να συνεχίσουν να παίζουν αλλά και να στήνουν γλέντια και ανταμώματα!

Two years later, the next episode : @Balkan party n1 : Kuchek cool-down in Embros! (the link of the FB event) Come this saturday to the electro-balkan fever ! Voice : Nancy Legki Clarinet/saxophone : Gkiom Klaval Keyboard/synthetiser : Edoardo Sovrani Davul : Iakovos Molybakis – Bar – Donation box for musicians https://www.facebook.com/Vaitsls/posts/251719560505088

Advertisement