Το 3ο καλοκαιρινό φεστιβάλ με τίτλο «9,5 εβδομάδες στο σχεδία home» επιστρέφει. Για τρίτη συνεχή χρονιά, από την 2η Ιουλίου ώς και τις 5 Σεπτεμβρίου, το περιοδικό δρόμου «σχεδία» και το «σχεδία home» στήνουν πολλές μικρές γιορτές στην καρδιά της πόλης, για όλους εκείνους που το καλοκαίρι (επι)μένουν στην Αθήνα. Ημέρες οινογευσίας σε συνεργασία με εκλεκτά οινοποιεία, βραδιές με μουσική και εκλεκτούς guest DJs, πολιτισμικές δράσεις –όπως εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας, παρουσιάσεις βιβλίων, αλλά και καλλιτεχνικές δράσεις–, περίπατοι στο κέντρο της πόλης (μετά brunch), με οδηγό έναν κορυφαίο αθηναιογράφο, δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά, ποδηλατικές βόλτες, happy hours ακόμη και happy days, το «σχεδία home» φέρνει εν μέσω θέρους ένα δροσερό αεράκι ψυχαγωγίας και πολιτισμού στην πόλη.

Η συμμετοχή στα εργαστήρια και στη συντριπτική πλειοψηφία των εκδηλώσεων των «9,5 εβδομάδων» είναι δωρεάν. Όπου υπάρχει αντίτιμο συμμετοχής (όπως είναι η βόλτα με τα ηλεκτρικά ποδήλατα και το brunch που θα ακολουθήσει) υπάρχει σχετική ενημέρωση. Οι κρατήσεις/δηλώσεις συμμετοχής είναι απαραίτητες. Περισσότερες πληροφορίες για τις κρατήσεις και τις δηλώσεις συμμετοχής στο culture@shedia.gr και στο 213 023 1220 (Ωράριο επικοινωνίας: Δευτέρα-Παρασκευή, 9:00-17:00). 

Ο περίπατος και οι στρώσεις της αθηναϊκής ιστορίας, με οδηγό τον συγγραφέα και αθηναιογράφο, Νίκο Βατόπουλο: Σάββατο 2 Ιουλίου στις 11:00

«Η ιδέα είναι να κάνουμε να κάνουμε έναν κυκλικό περίπατο από τη “σχεδία” προς την πλατεία Κλαυθμώνος, το βυζαντινό εκκλησάκι των Αγίων Θεοδώρων, την παλιά Βουλή, την πλατεία Αγίας Ειρήνης και σε πολλές ακόμη στάσεις, όπου θα δούμε το στοιχείο της μεταβολής, το οποίο είναι συνυφασμένο με κάθε πόλη. Πρόκειται για την καρδιά της παλιάς εμπορικής Αθήνας. Θα εξερευνήσουμε, λοιπόν, τόσο την εμπορική Αθήνα –η ιστορία του μικροεμπορίου σφράγισε το χαρακτήρα όλης της περιοχής– όσο και την “επίσημη” Αθήνα, εκείνη των δημόσιων κτιρίων», μας διαβεβαιώνει ο κ. Βατόπουλος.
Αφετηρία και σημείο τερματισμού του περιπάτου θα είναι το σπίτι της «σχεδίας» (Κολοκοτρώνη και Νικίου 2). Η κράτηση για τον περίπατο είναQι απαραίτητη και η ώρα προσέλευσης συνίσταται να είναι 10 λεπτά πριν τον περίπατο.
Το αναλυτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ εδώ:

Advertisement