Την Κυριακή, 5 Ιουνίου, η Οργάνωση Γη ανοίγει ξανά τις πόρτες του Κέντρου της Γης και μας προσκαλεί να γιορτάσουμε μαζί την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος!

Με οδηγό την αισιόδοξη διάθεση που προκαλεί η επαφή με τη γη και με εργαλεία την συλλογικότητα και το χαμόγελο, οι Κυριακές μας ζωντανεύουν. Με κεντρικό άξονα την «Συλλογική Κουζίνα» και δωρεάν δράσεις για μικρούς και μεγάλους, η Οργάνωση Γη μας προτρέπει να εξερευνήσουμε τρόπους βελτίωσης της καθημερινότητας μας, για έναν πιο βιώσιμο τρόπο ζωής.

Πρόγραμμα δράσεων

11:00-14:00: Μικροί Αγρότες στην Πόλη, δημιουργικό εργαστήριο για παιδιά με δραστηριότητες σύνδεσης με τη Φύση.

11:00-12:30: Εργαστήριο ευεξίας: Μάθημα yoga μαζί με την Αλεξία Κατσίγερα και το SomaYoga. Μην ξεχάσετε να φέρετε το στρωματάκι σας!

12:30-14:00: Βιοποικιλότητα στο Μπαλκόνι, διατήρηση φυσικών πόρων μέσα από τη βελτίωση της καθημερινότητας μας: δημιουργικό εργαστήριο με την Γεωπόνο Μαρία Καψάλη του Med culture.

13:00-15:00: Συλλογική Κουζίνα: Το Zaatar και οι Γεύσεις της Δαμασκού μας μαθαίνουν πως να φτιάχνουμε το καλύτερο Φατέ και την πιο δροσερή σαλάτα φατούς και με εποχιακά υλικά από το βιολογικό λαχανόκηπο, εφαρμόζουμε πρακτικές «από το χωράφι στο πιάτο» και γευματίζουμε όλοι μαζί.

*Για να δηλώσετε συμμετοχή για τα εργαστήρια ευεξίας και βιοποικιλότητας, στείλτε μας μήνυμα στο info@organizationearth.org ή τηλεφωνήστε στο 21 0232 5380.

Χρήσιμες πληροφορίες:

Κυριακές στη Γη: 5 Ιουνίου και 19 Ιουνίου στις 11.00 το πρωί στο Κέντρο της Γης (Λεωφόρος Δημοκρατίας 67 Ίλιον, πλησίον Πάρκου Τρίτση).

Για καθημερινή ενημέρωση ακολουθήστε μας στο facebook: «Οργάνωση Γη – Organization Earth» μπείτε στο http://www.centeroftheearth.gr και το www.organizationearth.org και καλέστε μας στο 21 0232 5380.

Λίγα λόγια για την Οργάνωση ΓΗ

Η Οργάνωση Γη είναι μια διεθνώς βραβευμένη μη κερδοσκοπική οργάνωση που ιδρύθηκε το 2010 με βασικό σκοπό την ενίσχυση της δίκαιης μετάβασης προς μια πιο ανθεκτική Γη. Με τον όρο ανθεκτικότητα, αναφερόμαστε σε ένα βιώσιμο τρόπο ζωής ενώ θεωρούμε ότι μια δίκαιη και συμπεριληπτική μετάβαση είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων, με απώτερο στόχο την ευημερία της ανθρώπινης κοινωνίας.

Οι δράσεις της Οργάνωσης Γη προτείνουν ένα νέον τρόπο αλληλεπίδρασης μεταξύ κοινωνίας και περιβάλλοντος, μέσα από τη βιωματική περιβαλλοντική εκπαίδευση, την ανάπτυξη αστικού πρασίνου, την αξιοποιήση του αθλητισμού ως εργαλείο ενδυνάμωσης ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και την ενθάρρυνση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά.

Advertisement