Σάββατο 4 Ιουνίου 2022, 10:30 – 12:30
Goethe-Institut Athen, Ομήρου 14-16, Τηλ. 210 36 61 000
Διαγενεακό εργαστήριο για την άυλη πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO Πώς τρώγαμε στο παρελθόν; Πώς τρώμε σήμερα; Από πού ψώνιζε παλαιότερα ο κόσμος τρόφιμα για να μαγειρέψει και από πού ψωνίζουμε σήμερα; Έχετε δει ποτέ παγωτατζή με τρίκυκλο να πουλάει παγωτά στον δρόμο; Παραγγέλνετε τα ψώνια σας από το κινητό; Πώς θα έμοιαζε ένας food influencer τη δεκαετία του ’60; Και τι είναι τέλος πάντων αυτό το «brunch»; Προτιμάτε να τρώτε μόνοι μπροστά στον υπολογιστή ή να μαγειρεύετε μαζί με τους γείτονες;
Οι διατροφικές μας συνήθειες έχουν αλλάξει ριζικά τις τελευταίες δεκαετίες και επαγγέλματα που γνώριζαν οι παππούδες κι οι γιαγιάδες μας μοιάζουν άγνωστα στους νέους και τις νέες της σημερινής εποχής. Στο πλαίσιο ενός βιωματικού εργαστηρίου με αφορμή το εγχείρημα «Foodprint – the mediterranean diet revisited», νέοι και νέες 18-26 ετών και άτομα άνω των 55 ετών θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν και να ανταλλάξουν εμπειρίες, γνώσεις και απόψεις για τις διαφορετικές διατροφικές συνήθειες του τότε και του τώρα. Στόχος των διαγενεακών εργαστηρίων είναι συμμετέχοντες και συμμετέχουσες από διαφορετικές ηλικιακές ομάδες να περάσουν χρόνο μαζί και να συζητήσουν για βιώματα και συνήθειες που αφορούν ένα συγκεκριμένο θέμα.
Ελάτε, συζητήστε, παίξτε και αναλύστε κι εσείς μαζί!
Το βιωματικό εργαστήριο διοργανώνεται από την απ’Ουσία, μια παιδαγωγική ομάδα που ειδικεύεται στην πειραματική μάθηση.
https://www.apousia.com/
ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ
Καθώς ο αριθμός θέσεων είναι περιορισμένος, απαιτείται η δήλωση συμμετοχής στο εργαστήριο: natalia.sartori@goethe.de
Το εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί στα ελληνικά.
Είσοδος ελεύθερη