Οι προβολές στον κήπο της Μεσοποταμίας συνεχίζονται την Κυριακή 22 Μαΐου, στις 20.30, με την προβολή της ταινίας «Τα 400 χτυπήματα», του Φρανσουά Τριφό, με τους Ζαν-Πιερ Λεό, Κλερ Μοριέρ, Αλμπέρ Ρεμί, Γκι Ντεκόμπλ και Ζορζ Φλαμάν. Ασπρόμαυρη, 1959, διάρκεια 93᾿.

Σχετικά με την ταινία:
Η αδιαφορία των γονιών του και η αυταρχική συμπεριφορά του σχολείου σπρώχνουν τον 13χρονο Αντουάν, ο οποίος ονειρεύεται τη θάλασσα, σε ένα ταξίδι φυγής στους δρόμους του Παρισιού.
Ερασιτέχνες ηθοποιοί, φυσικά ντεκόρ, σκηνοθετική αμεσότητα και αυτοσχεδιαστική διάθεση αφήνουν πίσω τους μια ακαδημαϊκή αφηγηματική αγκύλωση δεκαετιών και με μια αφοπλιστική κινηματογραφική χειρονομία ενώνουν το σελιλόιντ με την καθαρή ποίηση, και την πικρή «αλήθεια εκεί έξω» με την κινηματογραφική απόλαυση. Βραβείο σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Κανών για μια από τις ταινίες που γέννησε τη νουβέλ βαγκ και επηρέασε ολόκληρο το μοντέρνο σινεμά.

Πηγή: athinorama.gr

Συγκεντρώνουμε τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη προσωπικής υγιεινής για το Καλάθι Αλληλεγγύης, μαρκαδόρους πίνακα και χαρτί Α4 για το Αλληλέγγυο Σχολείο της Μεσοποταμίας.

Σας περιμένουμε!
Η είσοδος είναι δωρεάν και μπορείτε να στηρίζετε τις δράσεις της Μεσοποταμίας με τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη υγιεινής για το Καλάθι Αλληλεγγύης ή μαρκαδόρους πίνακα και χαρτί Α4 για το Αλληλέγγυο Σχολείο της Μεσοποταμίας.

Advertisement