Την Παρασκευή 8 Απριλίου 2022 στις 19:00 θα χαρούμε να σας δούμε στα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης της Λίλας Μπελιβανάκη με τίτλο :

» View Master «
Ο τίτλος, εμπνευσμένος από το θρυλικό παιχνίδι της δεκαετίας των 80s, αποτυπώνει ακριβώς αυτό που υποδηλώνει. Σύγχρονες ιστορίες της καθημερινής ζωής σε έναν τρισδιάστατο φόντο με σατυρική διάθεση, αποδίδονται με μία σχεδόν σουρεαλιστική ωμότητα.
Ο Γιώργος Μυλωνάς και η Βασιλική Σιαντή συζητούν με την Λίλα Μπελιβανάκη στο ατελιέ της.
Γι΄αυτή την αρτίστικη προβολή της καθημερινότητας, ο ιστορικός τέχνης Γιώργος Μυλωνάς,που επιμελείται και την έκθεση χαρακτηριστικά γράφει: «Η Μπελιβανάκη μιλάει για πράγματα σοβαρά με τρόπο ζωντανό και παλλόμενο από τους ήρωές της. Το σύνολο αυτής της δουλειάς είτε ως graphic novel, είτε ως μια τοιχογραφία εποχής που απλώνεται και εκτός συνόρων υποδεικνύεται από ένα απλό στυλό (ball-pen) σε διάφορα χρώματα. Η ζωγραφική της έχει την οξύτητα του χρώματος που παραπέμπει στην παλέτα του Todd Schorr. Τα anime και τα μάνγκα κόμικς έχουν ποτίσει τα έργα της όχι με την ακαδημαϊκή εργασία αλλά με την παραμόρφωση στην οποία το βλέμμα είναι μαθημένο ακόμα και από τις selfies».


Τελικά, η Λίλα ζωγραφίζει με ανατριχιαστική ηρεμία, προσήλωση και μαστοριά την ίδια στιγμή που χορογραφημένες πράξεις βίας και έρωτα μετεωρίζονται ανάμεσα στις σοβαρές ανησυχίες και την αναλώσιμη διασκέδαση, στην αλήθεια και την παραίσθηση.
Η Λίλα Μπελιβανάκη στο ατελιέ της.

Σας περιμένουμε να θαυμάσουμε αυτούς τους προμηθεϊκούς ήρωες της Λίλας, που ακροβατούν ανάμεσα στο κωμικό και στην τραγωδία, ενώ όσο πιο μεγάλοι «υψώνονονται» στα μάτια του θεατή, τόσο πιο μεγάλη είναι η πτώση τους».
Φιλικά,
Βασιλική & Θεόδωρος Σιαντής
🎨 » View Master «
📌Εγκαίνια : Παρασκευή 8 Απριλίου 2022
⏲ ‘Ωρες : 19.00 – 22.30
🌍 Βασ. Αλεξάνδρου 2, 116 34 (περιοχή Χίλτον, πίσω από την Εθνική Πινακοθήκη)
☎️ 210 724 5432, 210 364 8335
🚇 Στάση μετρό : Ευαγγελισμός
📧 info@siantigallery.com

  • Η γκαλερί είναι covid free: τήρηση όλων των μέτρων προστασίας,
    είσοδος σύμφωνα με την Κ.Υ.Α.
Advertisement