Άρια Μπουμπάκη – Art Residency Program Ιανουάριος – Φεβρουάριος 

Τοποθεσία: Snehta Main Space, Ι. Δροσοπούλου 47, Κυψέλη 

Στο πλαίσιο του προγράμματος φιλοξενίας το Snehta καλωσορίζει το νέο έτος με την Άρια Μπουμπάκη, όπου θα επαναπροσδιορίσει το ερευνητικό της έργο “Handle with Care” μεταφέροντάς το πλέον σε κλειστό χώρο. Η Άρια Μπουμπάκη θα προσεγγίσει ξανά το υλικό που παράχθηκε από τους δύο προηγούμενους σταθμούς στην Μήλο (Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου της Μήλου) και τη Βαμβακού Λακωνίας (Vamvakou Revival), αναζητώντας πιθανές μορφές μιας χορευτικής έκθεσης. Ο προσωπικός απολογισμός της δημιουργού προς την αναζήτηση τρυφερών «όπλων» της γυναικείας κοινότητας συναντάει τον απολογισμό της Νεφέλης Σαρρή. Στo Snehta οι επισκέπτες θα παρακολουθήσουν επίσης το τελευταίο κεφάλαιο του project που αποτελείται από το dance exhibition, το οποίο θα εμπεριέχει δράσεις-εργαστήρια και την ταινία της Νεφέλη Σαρρής, μια κινηματογραφική σκοπιά του Handle with Care.
 

Περισσότερες πληροφορίες για το Handle with Care (HWC) θα βρείτε παρακάτω: 

Το ταξίδι της κοινότητας του HWC είχε δύο στάσεις: τη Μήλο (θάλασσα, νερό) και τη Βαμβακού Λακωνίας (βουνό, δέντρο). Σε κάθε σταθμό παρέμενε δεκαπέντε ημέρες. Ο τόπος έρευνας, το φυσικό-εξωτερικό τοπίο αλληλεπιδρούσαν με την τοπική κοινότητα, ενώ στην τελική φάση της έρευνας πραγματοποιήθηκε μια χορευτική έκθεση σε φυσικό περιβάλλον που ήταν ανοιχτή στο κοινό. Η πορεία αυτή κινηματογραφήθηκε από ένα μέλος της συλλογικότητας, τη Νεφέλη Σαρρή, μια ταινία που ισορροπεί ανάμεσα στην μυθοπλασία και το ντοκιμαντέρ, ενώ μέσα σε αυτή διαφαίνονται οι αντιθέσεις και οι συγκρούσεις του δημόσιου – ιδιωτικού, φωτός – σκότους, ήσυχου – θορυβώδους. Πρακτικές και οράματα φροντίδας, θηλυκότητα και οικειότητα εξετάζουν τις συνθήκες και δυνατότητες δημιουργίας μακριά από θέατρα, στούντιο, γκαλερί, τοίχους και τετράγωνα.
 

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα

Η Άρια Μπουμπάκη είναι dance artist που ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Σπούδασε χορό στην Κρατική Σχολή Χορού, ενώ συνέχισε στο μεταπτυχιακό χορογραφικό ερευνητικό πρόγραμμα “ Ex.e.r.ce “ στο Ici-Ccn, Montpellier. Τα έργα της χαρακτηρίζονται από την έννοια της κοινότητας στην τέχνη. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της https://ariaboumpaki.com/en

Advertisement