ΤΕΤΑΡΤΗ 22/9/2021

20:00 Χώρος Πολιτισμού και Νεολαίας (Ματζαγριωτάκη και Εσπερίδων) 6ο ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ “Υμνωδία 1821”του Ορέστη Μπαζού. 18η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ 200 ΕΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ (1821-2021)

Αφήγηση: Γεράσιμος Σκιαδαρέσης. Πρωταγωνιστούν: Κατερίνα Μποτώνη (μεσόφωνος) και Νίκος Συρόπουλος (βαθύφωνος). Η Μαρία Μπαζού διευθύνει το Χορωδιακό Σύνολο και την Ορχήστρα Δωματίου Filii Notas.

ΠΕΜΠΤΗ 23/9/2021

20:00 Χώρος Πολιτισμού και Νεολαίας (Ματζαγριωτάκη και Εσπερίδων) «200 χρόνια από την Απελευθέρωση της Τριπολιτσάς» 19η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ 200 ΕΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ (1821-2021)

Με αφορμή τη σημερινή επέτειο των 200 χρόνων από την Απελευθέρωση της Τριπολιτσάς (23 Σεπτεμβρίου 1821), ο Σύνδεσμος   Αρκάδων Καλλιθέας και όμορων Δήμων “Θεόδωρος Κολοκοτρώνης” δίνει το δικό του χρώμα σε εκδήλωση του Δήμου Καλλιθέας, με καλλιτεχνικό πρόγραμμα και ιστορικές αφηγήσεις.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24/9/2021

19:30 Χώρος Πολιτισμού και Νεολαίας (Ματζαγριωτάκη και Εσπερίδων) «Ο καραγκιόζης συναντά…το ρεμπέτικο» (Έκτακτη παράσταση από αναβολή)

Επί σκηνής: Τραγούδι-μπαγλαμάς-ζήλιες: Κατερίνα, Τσιρίδου, Τραγούδι-μπουζούκι: Σπύρος Πατράς, Τραγούδι-κιθάρα: Νίκος Πρωτόπαππας, Ακορντεόν: Δήμος Βουγιούκας, Βιολί: Κυριάκος Γκουβέντας. Πίσω από τον Μπερντέ ο Ηλίας Καρελλάς και άλλοι σπουδαίοι σκιοπαίκτες, Η παράσταση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του φεστιβάλ ΛΥΡΙΚΟΣ ΝΟΤΟΣ που συνδιοργανώνει ο Σύνδεσμος Δήμων Νότιας Αττικής – Καλλιθέα, Παλαιό Φάληρο, Άλιμος με την Εθνική Λυρική Σκηνή.

ΣΑΒΒΑΤΟ 25/9/2021

20:00 Χώρος Πολιτισμού και Νεολαίας (Ματζαγριωτάκη και Εσπερίδων) «Ανθοστεφάνωτες γυναίκες του ‘21» Επετειακή συναυλία – αφιέρωμα στην ελληνική επανάσταση (Έκτακτη συναυλία)

Οι καλλιτέχνες Μιμή Ρουφογάλη-σολίστ πιάνου και Μίνα Πολυχρόνου-σοπράνο, θα παρουσιάσουν έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών που εμπνεύστηκαν από την ηρωική αντιμετώπιση των Ελλήνων, την τόλμη, το σθένος τους, αλλά και για τις θυσίες τους και τα βάσανά τους. Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής.

ΚΥΡΙΑΚΗ 26/9/2021

20:00 Χώρος Πολιτισμού και Νεολαίας (Ματζαγριωτάκη και Εσπερίδων) «Μυσταγωγία στην αντικρινή όχθη» Παρουσίαση βιβλίου της Ηρούς Παλαιολόγου. (Έκτακτη εκδήλωση)

Η ζωή ενός χωριού με τον παπά, το σχολείο, τους δασκάλους, τα παιχνίδια στους δρόμους, τα τραγούδια, τα πάρτι, το κουτσομπολιό, τις προλήψεις, τις δεισιδαιμονίες, την αγροτική ζωή, αλλά και την αλληλεγγύη με την ανθρωπιά της γειτονιάς! Προσφέρει ένα γλυκό κουταλιού αφήνοντας στα χείλη τη γλύκα των παιδικών μας χρόνων. Ένα ταξίδι με αρκετή συγκίνηση και με άφθονο γέλιο!

·         Αναλυτικό πρόγραμμα στο www.kallithea.gr

Advertisement