ΠΕΜΠΤΗ 16/9/2021

20:00 Χώρος Πολιτισμού και Νεολαίας (Ματζαγριωτάκη και Εσπερίδων) 6ο ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ «Διάλογος» του Διονυσίου Σολωμού

Το Θέατρο της Ημέρας παρουσιάζει για πρώτη φορά σε θεατροποιημένη μορφή το φιλοσοφικό έργο του εθνικού και συνάμα παγκόσμιου ποιητή μας, σε μια διαδραστική παράσταση όπου η ελληνική γλώσσα και η σημασία της ελληνικότητας εν γένει αποδίδονται μέσα από τη δραματουργική επεξεργασία και σκηνοθεσία της Μαρίας Φραγκή. Συμμετέχουν οι ηθοποιοί Τάσος Μπλάτζιος, Γιώργος Ρουστέμης και Τάσος Ζιάκας.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/9/2021

20:00 Φιλαρέτου &  Παναγή Τσαλδάρη (επικάλυψη ποταμού) «ΘΕΟΦΙΛΟΣ» του Θανάση Σκρουμπέλου Θεατρικός μονόλογος

Ερμηνεύει ο Θοδωρής Προκοπίου. Σκηνοθεσία: Νίκος Βερλέκης.

ΣΑΒΒΑΤΟ 18/9/2021

20:00 Χώρος Πολιτισμού και Νεολαίας (Ματζαγριωτάκη και Εσπερίδων) 6ο ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ «Juditha triumphans»

Το ορατόριο του Βιβάλντι, γραμμένο αποκλειστικά για γυναικείες φωνές, για  τους εορτασμούς της νίκης των Βενετών επί των Οθωμανών, κατά την πολιορκία της Κέρκυρας το 1716, παρουσιάζεται με την Orchestre du Soleil, που διευθύνει ο διακεκριμένος Ιταλός μαέστρος Maurizio Colasanti, ενώ του θιάσου ηγείται, στον πρωταγωνιστικό ρόλο της Ιουδήθ, η διάσημη κοντράλτο Μαρίτα Παπαρίζου. Στο ρόλο του Ολοφέρνη η νεαρή Κύπρια κοντράλτο Νικολέτα Ιερείδου, η σοπράνο Μαριάννα Μανσόλα ως Βαγώας, η Ρόζα Καπόν-Πουλημένου ως Άμπρα και η Μαρία Κατσούρα ως Οζίας. Το φωνητικό σύνολο Filii Notas διευθύνει η Μαρία Μπαζού.

ΚΥΡΙΑΚΗ 19/9/2021

20:00 Χώρος Πολιτισμού και Νεολαίας (Ματζαγριωτάκη και Εσπερίδων) 6ο ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ «Χορογραφώντας την Μεσόγειο»

Μέσα από το βλέμμα  των πέντε  χορογράφων Παπαϊωάννου Ράνιας, Τσίμπρου Ελίνας, Χατζιάρα Αλέξανδρου, Δεμέστιχα Φανής και Ρενιέρη Μαρίας θα ξεκινήσει ένα ταξίδι  τέχνης ανάμεσα στα  πιο όμορφα λιμάνια των νησιών της Μεσογείου.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20/9/2021

19:30 Χώρος Πολιτισμού και Νεολαίας (Ματζαγριωτάκη και Εσπερίδων) «Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ. 600 Μολύβια και 10 Ποιήματα». Εκδήλωση προς τιμή της διακεκριμένης ελληνίδας με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου της Καλλιθεάτισσας συγγραφέως, δημοσιογράφου Άννας Γριμάνη (αλλαγή ώρας εκδήλωσης) Μια εκδήλωση που θα μας ταξιδέψει στη ζωή της οικουμενικής ελληνίδας. Από τα παιδικά χρόνια και τη νεότητα έως την διεθνή ανάδειξη της, από τη Μικρά Ασία στον προσφυγικό κόσμο του Βύρωνα όπου μεγαλώνει, και από εκεί, στο Παρίσι της διανόησης και της πολιτικής ζωής. Τα γεγονότα και οι προσωπικότητες που διαδραμάτισαν ρόλο στη διεθνή ακαδημαϊκή καριέρα της όσο και προσωπικά. Θα μιλήσουν οι: ΘΑΝΟΣ ΒΕΡΕΜΗΣ Αντιπρόεδρος Δ.Σ. ΕΛΙΑΜΕΠ, Ομότιμος Καθηγητής Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης, ΒΑΠΤΙΣΤΗΣ (ΤΙΤΟΣ) ΠΑΤΡΙΚΙΟΣ Ποιητής, ΜΑΚΗΣ ΠΡΟΒΑΤΑΣ Δημοσιογράφος, Συγγραφέας.

ΤΡΙΤΗ 21/9/2021

20:00 Χώρος Πολιτισμού και Νεολαίας (Ματζαγριωτάκη και Εσπερίδων) 6ο ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ «Μουσικές της Μεσογείου», στην Πανσέληνο του Σεπτεμβρίου 

Η Δημοτική Φιλαρμονική Καλλιθέας, μας ταξιδεύει σ΄ένα μουσικό πανόραμα που συμπεριλαμβάνει ρυθμούς και μελωδίες από όλες τις χώρες της Μεσογείου.

ΤΕΤΑΡΤΗ 22/9/2021

20:00 Χώρος Πολιτισμού και Νεολαίας (Ματζαγριωτάκη και Εσπερίδων) 6ο ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ “Υμνωδία 1821”του Ορέστη Μπαζού. 18η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ 200 ΕΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ (1821-2021)

Αφήγηση: Γεράσιμος Σκιαδαρέσης. Πρωταγωνιστούν: Κατερίνα Μποτώνη (μεσόφωνος) και Νίκος Συρόπουλος (βαθύφωνος). Η Μαρία Μπαζού διευθύνει το Χορωδιακό Σύνολο και την Ορχήστρα Δωματίου Filii Notas.

·         Αναλυτικό πρόγραμμα στο www.kallithea.gr

Advertisement