Αντιμετωπίζουμε κλιματική κρίση.

Οι επιστήμονες κατά το 97% είναι σύμφωνοι ότι η επιτάχυνση της ανόδου της θερμοκρασίας οφείλεται στην ανθρώπινη δραστηριότητα.

Ακραία καιρικά φαινόμενα, αύξηση της στάθμης της θάλασσας, λειψυδρία, ξήρανση, πυρκαγιές, πλημμύρες…

Η βαριά χρήση υδρογονανθράκων, ο σχεδιασμός και η κατασκευή των υποδομών των πόλεων, ο καταναλωτικός τρόπος ζωής μας είναι βασικοί λόγοι που οδήγησαν στις τωρινές συνθήκες.

Η παραγωγή, διανομή, διαχείριση και κατανάλωση ενέργειας είναι πρώτος στόχος για την προσαρμογή και την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

Κράτη σε όλο τον κόσμο δεσμεύονται για την ενεργειακή μετάβαση με διαφορετικούς χρονικούς στόχους που κυμαίνονται από το 2025-2050.

  • Ποιός είναι ο στρατηγικός σχεδιασμός της ενεργειακής μετάβασης για την Ελλάδα; Τι σημαίνει “πράσινη μετάβαση”;
  • Ποιοί οι κίνδυνοι; Ποιές οι ευκαιρίες;
  • Ποιά είναι τα κριτήρια/οι αρχές που πρέπει να έχει ο σχεδιασμός για την πράσινη μετάβαση;
  • Ποιοί είναι οι εναλλακτικοί τρόποι που μπορεί να γίνει;
  • Ποιός είναι ο ρόλος της Πολιτείας; Ποιός ο ρόλος και ο λόγος του πολίτη;

		Energy Talks #1 image

Τα Energy Talks είναι μία σειρά συλλογικών, ανοιχτών συζήτησεων δια ζώσης με ανθρώπους από το χώρο του περιβάλλοντος- επιστήμης, του χώρου της καινοτομίας, καλλιτέχνες και εκπροσώπους των τοπικών κοινωνιών για το θέμα της ενεργειακής μετάβασης.

Σκοπός μας είναι να κατανοήσουμε, να εμβαθύνουμε και να πάρουμε ενημερωμένες αποφάσεις και πρωτοβουλίες γύρω από το θέμα της ενεργειακής μετάβασης.

Θέλουμε να συλλέξουμε κατατοπιστικές πληροφορίες, συμπεράσματα και τοποθετήσεις και θα θέλαμε να αναδείξουμε τις διαφορετικές ιδέες.

Στο Energy Talk #1 κοντά μας θα είναι:

Παράλληλα θα παρουσιαστούν τα έργα τέχνης από τον INO, Taxis & BassmentRatsπου έχουν παραχθεί στα πλαίσια της εκστρατείας, μαζί με μικρά βίντεο- docs και τοποθετήσεις από ανθρώπους της Ηπείρου από τον Angel Ballesteros.

Σας περιμένουμε!

Check us @instagram: 4theloveofgreece

Website: fortheloveofgreece.gr

#Greece

#ClimateAction

#ClimateJustice

#ClimateCrisis