Η ΥΛΗ[matter]HYLE σε συνεργασία με το κατειλημμένο Θέατρο ΕΜΠΡΟΣ με μεγάλη χαρά παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα τις δύο ταινίες του διδύμου κινηματογραφιστών Micaela Durand και Daniel Chew.

Οι δύο ταινίες είναι οι δύο πρώτες της κινηματογραφικής τους τριλογίας, με την τρίτη να κάνει σύντομα πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης.Οι ταινίες δείχνουν πορτρέτα της σύγχρονης ζωής σε έναν υπερσυνδεδεμένο κόσμο, στοχεύουν στην απεικόνιση του διαδικτύου χωρίς να το δείχνουν, χωρίς οθόνες ή διεπαφές. Στόχος τους είναι να προκαλέσουν πώς η τεχνολογία μας κάνει να νιώθουμε, πώς η κοινωνικότητα και η φυσικότητά μας είναι συνυφασμένες με τον ψηφιακό εαυτό μας.

Η σκηνοθέτις Micaela Durand -η οποία και φιλοξενείται για μερικές εβδομάδες στον χώρο της ΎΛΗ[matter]HYLE- θα είναι παρούσα στην προβολή για να δεχθεί ερωτήσεις και για να συνομιλήσει με το κοινό μετά την προβολή.Η προβολή:Θα γίνει στο κατειλημμένο ΘΕΑΤΡΟ ΕΜΠΡΟΣ (Ρήγα Παλαμήδου 2, Ψυρρή, Αθήνα, 10554) στις 14 Σεπτεμβρίου στις 9 ΜΜ

Οι ταινίες:

Πρώτη, 12′, 2019Μια έφηβη καταγράφει την ημέρα της στο τηλέφωνό της καθώς διαπραγματεύεται διαδικτυακές και πραγματικές αλληλεπιδράσεις που κυμαίνονται από τυπικές έως προκλητικές.

Αρνητικό Δύο, 28′, 2019Ένας νεαρός αρχιτέκτονας ξεκινά μια προσωπική ανταλλαγή μηνυμάτων με κάποιον/α/ο ξένο που συναντά σε μια εφαρμογή. Τον ακολουθούμε καθώς περιηγείται στον ενθουσιασμό, την πλήξη και τη συνενοχή του να είσαι μέρος της δημιουργικής τάξης στη Νέα Υόρκη. 

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλ.: +302114106439
Ύλη[matter]HYLEPireos str. 1, 2nd floor #7Omonia sq. 10552, Athens GR
hyle.gr