ΔΕΥΤΕΡΑ 13/9/2021

20:00 Χώρος Πολιτισμού και Νεολαίας (Ματζαγριωτάκη και Εσπερίδων) 6ο ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ «Filii Notas» 17η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ 200 ΕΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ (1821-2021)

Η Μαρία Μπαζού διευθύνει τη χορωδία σε ένα ταξίδι όπου οι παραδοσιακοί «τρόποι» συναντούν τις κλασσικές «κλίμακες». Χοροί του Νίκου Σκαλκώτα, Ποιμενική Σουΐτα του Μάριου Βάρβογλη, αλλά και χορωδιακά για το 1821, δημιουργούν μια ελληνική γιορτή, γεμάτη φωνές και μουσική.

ΤΡΙΤΗ 14/9/2021

20:00  Χώρος Πολιτισμού και Νεολαίας (Ματζαγριωτάκη και Εσπερίδων) «Από την Ανατολή στη Δύση» Ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των ελλήνων της Μικράς Ασίας

Το Ίδρυμα Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε ένα αφιέρωμα – μουσικό ταξίδι με αφορμή αυτή τη μαύρη επέτειο του Ελληνισμού. Τη συναυλία παρουσιάζει ο γενικός διευθυντής του Ιδρύματος, αρχιμανδρίτης Ειρηναίος Νάκος.

20:30 Πανοραμικά Σκαλιά – Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος 6ο ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ «Μια μεγάλη κλειστή θάλασσα» (Έκτακτη παράσταση)

Τραγούδια από τα δέκα μεγαλύτερα νησιά της Μεσογείου με τη Βασιλική Καρακώστα. Η είσοδος είναι ελεύθερη με ηλεκτρονική προεγγραφή στο SNFCC.ORG

ΤΕΤΑΡΤΗ 15/9/2021

20:00 Χώρος Πολιτισμού και Νεολαίας (Ματζαγριωτάκη και Εσπερίδων) 6ο ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ «Γαστρονομία – γεύσεις της Μεσογείου»

Ο Γιώργος Αχλαδιώτης συνεχίζει τα γαστρονομικά του κεράσματα, με έμπνευση αυτή τη φορά από τα νησιά της Μεσογείου, εκεί που η παράδοση παντρεύτηκε με την κατάκτηση. Η ντόπια κουζίνα των νησιών και οι επιρροές των Βενετσιάνων και των Γενουατών, όπως αυτή αποτυπώνεται σε εμβληματικά πιάτα και μαζί του ένας καλεσμένος –  έκπληξη!

ΠΕΜΠΤΗ 16/9/2021

20:00 Χώρος Πολιτισμού και Νεολαίας (Ματζαγριωτάκη και Εσπερίδων) 6ο ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ «Διάλογος» του Διονυσίου Σολωμού

Το Θέατρο της Ημέρας παρουσιάζει για πρώτη φορά σε θεατροποιημένη μορφή το φιλοσοφικό έργο του εθνικού και συνάμα παγκόσμιου ποιητή μας, σε μια διαδραστική παράσταση όπου η ελληνική γλώσσα και η σημασία της ελληνικότητας εν γένει αποδίδονται μέσα από τη δραματουργική επεξεργασία και σκηνοθεσία της Μαρίας Φραγκή. Συμμετέχουν οι ηθοποιοί Τάσος Μπλάτζιος, Γιώργος Ρουστέμης και Τάσος Ζιάκας.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/9/2021

20:00 Φιλαρέτου &  Παναγή Τσαλδάρη (επικάλυψη ποταμού) «ΘΕΟΦΙΛΟΣ» του Θανάση Σκρουμπέλου Θεατρικός μονόλογος

Ερμηνεύει ο Θοδωρής Προκοπίου. Σκηνοθεσία: Νίκος Βερλέκης.

ΣΑΒΒΑΤΟ 18/9/2021

20:00 Χώρος Πολιτισμού και Νεολαίας (Ματζαγριωτάκη και Εσπερίδων) 6ο ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ «Juditha triumphans»

Το ορατόριο του Βιβάλντι, γραμμένο αποκλειστικά για γυναικείες φωνές, για  τους εορτασμούς της νίκης των Βενετών επί των Οθωμανών, κατά την πολιορκία της Κέρκυρας το 1716, παρουσιάζεται με την Orchestre du Soleil, που διευθύνει ο διακεκριμένος Ιταλός μαέστρος Maurizio Colasanti, ενώ του θιάσου ηγείται, στον πρωταγωνιστικό ρόλο της Ιουδήθ, η διάσημη κοντράλτο Μαρίτα Παπαρίζου. Στο ρόλο του Ολοφέρνη η νεαρή Κύπρια κοντράλτο Νικολέτα Ιερείδου, η σοπράνο Μαριάννα Μανσόλα ως Βαγώας, η Ρόζα Καπόν-Πουλημένου ως Άμπρα και η Μαρία Κατσούρα ως Οζίας. Το φωνητικό σύνολο Filii Notas διευθύνει η Μαρία Μπαζού.

ΚΥΡΙΑΚΗ 19/9/2021

20:00 Χώρος Πολιτισμού και Νεολαίας (Ματζαγριωτάκη και Εσπερίδων) 6ο ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ «Χορογραφώντας την Μεσόγειο»

Μέσα από το βλέμμα  των πέντε  χορογράφων Παπαϊωάννου Ράνιας, Τσίμπρου Ελίνας, Χατζιάρα Αλέξανδρου, Δεμέστιχα Φανής και Ρενιέρη Μαρίας θα ξεκινήσει ένα ταξίδι  τέχνης ανάμεσα στα  πιο όμορφα λιμάνια των νησιών της Μεσογείου.

·         Αναλυτικό πρόγραμμα στο www.kallithea.gr

Advertisement