Εργαστήρι κόμικς για εφήβους με τον Τόμεκ

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση παρουσιάζει εργαστήρι κόμικς για εφήβους με τον εικονογράφο και δημιουργό κόμικς Τόμεκ Γιοβάνη. To εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί online την Παρασκευή 12 Φεβρουάριου, στις 18:00.

Σας έχει συμβεί να θέλετε να αφηγηθείτε στους φίλους σας ένα -αστείο ή μη- περιστατικό απ’ την ζωή σας, αλλά μην ξέρετε από πού ν’ αρχίσετε; Φοβάστε ότι η ιστορία δεν είναι αρκετά αστεία ή ενδιαφέρουσα; Δεν ξέρετε πώς να περιγράψετε τα γεγονότα για να μην χαλάσετε την αφήγηση; Θέλετε να μάθετε πώς μπορείτε να εκμεταλλευτείτε ένα αληθινό περιστατικό και να το μεταφέρετε στο χαρτί;

Ο Τόμεκ Γιοβάνης, παρουσιάζει τη διαδικασία δημιουργίας ενός κόμικ βασισμένου σε πραγματικά γεγονότα, από την καταγραφή της ιδέας στην επεξεργασία της και ως την τελική εκτέλεση. Με βάση τις μονοσέλιδες ιστορίες κόμικς του «The Most Stupid Hits In My Life (The World) … Ever!» (δημοσιευμένες στη σειρά κόμικς «Κουλούρι», εκδ. Jemma Press), που έχουν ως θέμα τους διάφορα χτυπήματα που είχε στη ζωή του από μικρός μέχρι σήμερα, ο Τόμεκ δίνει κάποια μικρά tips για τη δημιουργία ενός βιογραφικού κόμικ. Έτσι η ιστορία θα αποκτήσει ενδιαφέρον και να γίνει πιο ελκυστική για τους αναγνώστες, χωρίς να αλλοιωθεί το συμβάν.

Το εργαστήρι comics απευθύνεται σε παιδιά Γυμνασίου, Λυκείου και σε όσους ενδιαφέρονται για κόμικς. Πραγματοποιείται online μέσω Zoom και η πρόσβαση είναι ελεύθερη (με απαραίτητη κράτηση θέσης). 

Παρασκευή 12 Φεβρουάριου, 18:00 

Online μέσω Zoom 
  Παρακολούθηση  Eλεύθερη με προεγγραφές εδώ: https://events.hau.gr/paidikes-ekdhlwseis/