Πέμπτη 28/1/2021, 8μμ
Διαδικτυακή συζήτηση

«Οι λέξεις που δεν έχουμε»: Πολιτιστική δημοσιογραφία και ανεξάρτητη καλλιτεχνική σκηνή. 
Εγγραφές: https://us02web.zoom.us/meeting/register/tZIpceygrjssEtaotyOaRgWi_3WOF95L6HWZ
Ενα απο τα ζητήματα που ανέδειξε η πανδημία, ήταν το κενό στην εκπροσώπηση, στο δημόσιο διάλογο, των ανεξάρτητων χώρων και καλλιτεχνών. Η ανεξάρτητη σκηνή βρέθηκε μετέωρη, χωρίς στήριξη και κλήθηκε με κυνισμό να “αυτορρυθμιστεί”. Ενας απο τους παράγοντες που επέτρεψαν να καταστούν οι ανεξάρτητοι δημιουργοί αόρατοι, με τις σημερινές δραματικές συνέπειες,  είναι οτι εδώ και πολλά χρόνια ο λόγος και το έργο τους απουσιάζει σε πολύ μεγάλο βαθμό απο το χώρο της πολιτιστικής δημοσιογραφίας, τόσο της παραδοσιακής όσο και της ανεξάρτητης.  Στη συζήτηση αυτή, θέλουμε να διερευνήσουμε τη σχέση μεταξύ ανεξάρτητης σκηνής και πολιτιστικής δημοσιογραφίας, πώς αυτή έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια και τί προβλήματα παρουσιάζει, και να οραματιστούμε πιθανές σχέσεις συνέργειας που θα ενισχύσουν τόσο το χώρο των ανεξάρτητων δημιουργών όσο και τον κλάδο της πολιτιστικής δημοσιογραφίας. Συμμετέχουν οι: Γιώργος Βουδικλάρης (artivist.gr), Κυριάκος Σπύρου (und-athens.com), Δημήτρης Αλεξάκης και Φωτεινή Μπάνου (polychorosket.gr).

Συντονίζει η δημοσιογράφος Μικέλα Χαρτουλάρη Τη συζήτηση διοργανώνουν οι ανεξάρτητοι χώροι της Κυψέλης: 1927 art spaceNOUCMAS studio και Μετεωρίτης, στα πλαίσια της πρωτοβουλίας «Οι λέξεις που δεν έχουμε: Χαρτογραφώντας την Ανεξάρτητη Σκηνή της Κυψέλης» με την οποία συμμετέχουν στο  Eυρωπαικό πρόγραμμα ανταλλαγών VAHA. Θα ακολουθήσουν το Φεβρουάριο και το Μάρτιο δύο ακόμα ανοιχτές συζητήσεις σχετικά με τον ανεξάρτητο χώρο στην Ελλάδα:Φεβρουάριος: Μεταξύ ιδρυμάτων και κράτους: Μέσα σε πιο τοπίο διαμορφώνεται και επιβιώνει ο ανεξάρτητος χώρος σήμερα;Μάρτιος: Πέρα απο την επιβίωση: συνέργειες μεταξύ ανεξάρτητων καλλιτεχνών.***


Παρασκευή 29/1, 7.30μμ
Ο καλλιτέχνης της Πείνας
Εγγραφές εδώ

Εχουμε τη μεγάλη χαρά να συνεργαζόμαστε με το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση για μια έκτακτη περφόρμανς του Καλλιτέχνη της Πείνας που θα ανοίξει τις δράσεις του δικτύου για τη νέα χρονιά. Την περφόρμανς θα ακολουθήσει συζήτηση με τους συνεργαζόμενους καλλιτέχνες του 1927, τα μέλη του δικτύου και όλους τους περευρισκομένους. Ευχαριστούμε θερμά το Δίκτυο για αυτή την πρόσκληση. Αναλυτικά το δελτίο τύπου της εκδήλωσης εδώ.