Ένα εργαστήριο για παιδιά που αγαπούν τα ρομπότ φιλοξενεί
την Κυριακή 1η Νοεμβρίου το «σχεδία home»

Ζούμε στην εποχή των ρομπότ και της τεχνητής νοημοσύνης. Ήδη τα βρίσκουμε στην καθημερινότητά μας να μας βοηθούν να κάνουμε πράγματα πιο εύκολα και αποδοτικά.

Εκτός από την παρουσία τους στη βιομηχανία και το σπίτι μας, σύντομα θα τα συναντούμε και στον δημόσιο χώρο, κάτι που μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο την καθημερινότητα των πολιτών και των εργαζόμενων.

Πώς μπορούν, όμως, αυτά τα ρομπότ να μας βοηθήσουν να έχουμε καλύτερες συνθήκες στους δρόμους; Πώς θα μπορούσαν να συνεργάζονται μαζί μας; Μπορούν άραγε να εντοπίζουν χαλασμένα πεζοδρόμια και λακκούβες στην άσφαλτο; Να αλλάζουν αυτόματα τις καμένες λάμπες; Να μας δίνουν πληροφορίες για τη γειτονιά μας;

Με απλά υλικά και βασικά εργαλεία όσοι βρεθούμε την Κυριακή 01 Νοεμβρίου στον πεζόδρομο της Νικίου, μπροστά από το «σχεδία home», θα φανταστούμε και θα φτιάξουμε ρομπότ που βοηθούν τους ανθρώπους στην καθημερινότητά τους. Με την δύναμη της δημιουργικότητας και της φαντασίας, θα ονοματίσουμε και θα κατασκευάσουμε τους νέους χαρακτήρες των ρομπότ που ίσως καταφέρουν να κινηθούν, για να συμβάλουν στη βελτίωση της καθημερινότητάς μας στους δρόμους της πόλης. Ίσως, πάλι, και όχι, αλλά αυτό δεν θα το κάνουμε θέμα.

Σκοπός του κυριακάτικου αυτού εργαστηρίου είναι να ενισχυθεί η δημιουργική αυτοπεποίθηση των παιδιών, μέσα από τη σύνδεση της ύλης και της φόρμας με την αφήγηση και τον πειραματισμό με τις κατασκευές, ακόμα και αν το τελικό αποτέλεσμα δεν είναι τεχνικά άρτιο.

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί από τον σχεδιαστή Κώστα Μπίσα, διοργανωτή των τουρνουά Hebocon Athens, των μοναδικών διαγωνισμών robot-sumo στην Ελλάδα για τεχνικά μη χαρισματικούς κατασκευαστές, όπου νικητής μπορεί να είναι ο πιο αδέξιος.

Ημερομηνία: Κυριακή 01 Νοεμβρίου
Διάρκεια: 10.30 – 12:00
Ηλικία: 10-14 ετών 
Συμμετοχή: Δωρεάν (απαραίτητη η κράτηση θέσης)

*Σε περίπτωση ακύρωσης της κράτησής σας, παρακαλούμε ενημερώστε μας μέχρι την Παρασκευή στις 12:00. 
**Το «σχεδία home» τηρεί πιστά όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας και υγιεινής. Η ατομική και δημόσια υγεία είναι προτεραιότητά μας.

ΕΠΟΜΕΝΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ   ************************************************ Κυριακή 08.11.20 | Αφήγηση «Τα Γατόνια» της Metzmeyer Catherine σε συνεργασία με τις εκδόσεις Φουρφούρι και το φιλοζωικό σωματείο Stray.gr για παιδιά 3-6 ετών (διάρκεια: 10:30-12:00)

Κυριακή 15.11.20 | Εργαστήριο δημιουργικής γραφής με τις ιστορίες του Τζιάνι Ροντάρι σε συνεργασία με τις εκδόσεις Κέδρος, με την Κέλη Δασκαλά (διάρκεια: 10:30-12:00)

Κυριακή 22.11.20 | Αφήγηση “Το βιβλίο με τα λάθη” της Luyken Corinna σε συνεργασία με τις εκδόσεις Φουρφούρι για παιδιά 3-6 ετών (διάρκεια: 10:30-12:00)

Κυριακή 29.11.20 | Σεμινάριο Φωνητικός Κύκλος με την Αγγελική Τουμπανάκη για μικρούς και μεγάλους (διάρκεια: 11:00 – 12:30)

Κυριακή 06.12.20 | Δημιουργικό εργαστήριο για παιδιά σε συνεργασία με τις εκδόσεις Φουρφούρι και τις ηθοποιούς Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου & Αλεξάνδρα Αϊδίνη για παιδιά 3-6 ετών (διάρκεια: 10:30-12:00)