forfree #δωρεάν #ελεύθερηείσοδος #δωρεάνεκδηλώσεις #αθήνα
Διήμερο προβολών συλλογικού κινηματογράφου 
Μέρος του προγράμματος Δυστυχώς, Ήταν Παράδεισος* / επιμέλεια DelphineLeccas / οργάνωση locusathens&AIN.(*μια ποιητική συλλογή του MahmoudDarwish)
Διαβάστε περισσότερα στο https://tavros.space/el/projects/unfortunately-it-was-paradise2/
 
Παρασκευή 30 Οκτωβρίου από τις 18:30, Σινε Αλεξάνδρα Καλλιθέα (Κρέμου 141, 176 75)
Για τη δεύτερη σειρά προβολών, επιλέχθηκαν δύο ταινίες- μία μυθοπλασίας και ένα ντοκιμαντέρ αντίστοιχα- οι οποίες προσεγγίζουν την έννοια της στέγης και την απώλεια της πατρίδας. Και στις δύο υποθέσεις, αδυνατώντας να ενσωματωθούν, οι πρωταγωνιστές «στοιχειώνουν» τους χώρους στους οποίους ζουν και εργάζονται και σχεδόν αφομοιώνονται στο κάθε σκηνικό· είτε αυτό είναι η όμορφη παραθαλάσσια βίλα που καθαρίζει η Nadja στην ταινία At Home, είτε o πολυτελής ουρανοξύστης που χτίζουν οι εργάτες στην ταινία Taste of Cement. Με τη χρήση εντυπωσιακών εικόνων, ευαίσθητων και ποιητικών αφηγήσεων, οι σκηνοθέτες των ταινιών προσεγγίζουν το άβολο ζήτημα της σύγχρονης δουλείας μέσα από δύο αντιδιαμετρικά αντίθετα σκηνικά. 18:30, Στο Σπίτι του Αθανάσιου Καρανικόλα (2014, 103 λεπτά, Γερμανία/Ελλάδα) Είσοδος ελεύθερη με ηλεκτρονική κράτηση θέσης: https://forms.gle/tpo14nL7u5sYKFKf6

Σε ένα ευρύχωρο σπίτι στους λόφους του Μαραθώνα, με μία όμορφη θέα στη θάλασσα, η Nadja ζει μαζί με τον Στέφανο, την Εύη και την κόρη τους, Ίριδα. Η Nadja είναι η οικονόμος του σπιτιού εδώ και χρόνια και οι τέσσερίς τους είναι δεμένοι σαν οικογένεια. Μία μέρα, στον απόηχο της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, όλα ανατρέπονται και μία μοιραία διάγνωση αλλάζει δραματικά τις σχέσεις τους εξετάζοντας την αληθινή φύση της στοργικότητας που τις χαρακτηρίζει έως τώρα. Με τους Μαρία Καλλιμάνη, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου και Αλέξανδρο Λογοθέτη στα ελληνικά με αγγλικούς υπότιτλους
21:30, Taste of Cement του Ziad Kalthoum (2017, 85 λεπτά, Γερμανία/Λίβανος/Συρία/Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα/Κατάρ) μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη στα αραβικά με αγγλικούς υπότιτλους.
Σε αυτό το ποιητικό δοκίμιο-ντοκιμαντέρ, ο Ziad Kalthoum μάς μεταφέρει στις ζωές μιας ομάδας Σύριων οικοδόμων που ξαναχτίζουν τη μεταπολεμική Βηρυτό, ενώ τα δικά τους σπίτια στη Συρία έχουν βομβαρδιστεί. Η λιβανέζικη κυβέρνηση έχει επιβάλει νυχτερινές απαγορεύσεις κυκλοφορίας στους πρόσφυγες και έτσι οι εργάτες παραμένουν κλεισμένοι στο χώρο εργασιών. Αμίλητοι και εγκλωβισμένοι υπογείως, η μόνη επαφή τους με τον έξω κόσμο είναι η στιγμή που βγαίνουν από τις τσιμεντένιες κλίνες τους για να ξεκινήσουν μία νέα μέρα εργασίας. Βασανισμένοι από αγωνία και άγχος, συνεχίζουν να ελπίζουν σε μια διαφορετική ζωή.
Είσοδος ελεύθερη με ηλεκτρονική κράτηση θέσης:  https://forms.gle/RcM5SoCvCQ8LWt9K7   Σάββατο 31 Οκτωβρίου από τις 18:30, Σινε Αλεξάνδρα Καλλιθέα (Κρέμου 141, 176 75)
Στην τρίτη σειρά προβολών, δύο μυθοπλαστικές αφηγήσεις φέρνουν στο φως τον αγώνα της γυναικείας ενδυνάμωσης σε ένα τοξικό περιβάλλον. Η μάχη των γυναικείων χαρακτήρων των ταινιών για προσωπική αυτονομία μετατρέπεται σε αγώνα επιβίωσης στην κοινωνικο-οικονομική αναταραχή του σύγχρονου Μαρόκο και της Ελλάδας.
 
18:30, On The Edge της Leïla Kilani (2011, 106 λεπτά, Μαρόκο/Γαλλία/Γερμανία)
στα αραβικά με ελληνικούς υπότιτλους
με τις SoufiaIssami, Mouna Bahmad, Nouzha Akel και Sara Betioui
Η Badia και η Imane εργάζονται σε ένα εργοστάσιο επεξεργασίας γαρίδων στη φτωχότερη γειτονιά της Ταγγέρης, ενώ τη νύχτα ληστεύουν άνδρες χωρίς να δείχνουν τις πραγματικές προθέσεις τους. Η ταινία On The Edge προσφέρει μία ωμή και αυθεντική ματιά στις προσπάθειες των εργατριών να αποκτήσουν μία καλύτερη ζωή. Μετά το ντοκιμαντέρ με θέμα το ρίσκο των μεταναστών που αποφασίζουν να ταξιδέψουν από την Ταγγέρη στην Ευρώπη, το μεγάλου μήκους ντεμπούτο της LeïlaKilani, αναφέρεται επίσης στο γλυκόπικρο όνειρο της παγκοσμιοποίησης.
Είσοδος ελεύθερη με ηλεκτρονική κράτηση θέσης: https://forms.gle/zJZgnCYSnFT15j2i7

21:30, Η Δουλειά της του Nikos Labôt (2018, 89 λεπτά, Ελλάδα/Γαλλία/Σερβία) / μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη και την ηθοποιό Μαρίσα Τριανταφύλλου 
στα ελληνικά με αγγλικούς υπότιτλους με τη Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, το ΔημήτρηΉμελλο, τη Μαρία Φιλίνη και τον Κωνσταντίνο Γώγουλο
Η Παναγιώτα, με το σύζυγό της, Κώστα και τα δυο τους παιδιά, ζουν μία φαινομενικά ήσυχη ζωή σε μία δημοφιλή γειτονιά της Αθήνας. Με την ύφεση να χτυπάει την οικογένεια, η Παναγιώτα αποφασίζει να αποκτήσει δουλειά για πρώτη φορά στη ζωή της αναλαμβάνοντας το πλήρες φορτίο των οικογενειακών υποχρεώσεων. Προσλαμβάνεται από μία ιδιωτική εταιρεία καθαρισμού ως καθαρίστρια σε ένα εμπορικό κέντρο και σε αυτό το νέο εργασιακό περιβάλλον έρχεται αντιμέτωπη με ένα αδίστακτο σύστημα εκμετάλλευσης, αλλά παράλληλα ανακαλύπτει τη συναδελφική αλληλεγγύη.
Η ταινία Her Job είναι μία προσεκτική μελέτη της απίθανης απελευθέρωσης μιας γυναίκας. Παρά την αβεβαιότητα, το στρες και την πίεση, η ιστορία ενισχύεται με απροσδόκητα ξεσπάσματα χιούμορ, στιγμές ελαφρότητας και ελπίδας.
Είσοδος ελεύθερη με ηλεκτρονική κράτηση θέσης: https://forms.gle/feB47atagnWPSJQ19
 
ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΉΣ:
Παρακαλούμε πολύ να διαβάσετε τις παρακάτω οδηγίες που διαμορφώθηκαν σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, όπως κοινοποιήθηκαν σχετικά με τον covid19.
Είναι απαραίτητη:
• η ηλεκτρονική κράτηση θέσης.
• η σταδιακή άφιξη του κοινού, με ώρα προσέλευσης τουλάχιστον 30 λεπτά πριν την έναρξη της κάθε προβολής.
• η χρήση μάσκας κατά την είσοδο, την έξοδο, καθώς και καθ’όλη τη διάρκεια των προβολών.
• η σταδιακή είσοδος και έξοδος σύμφωνα με τις υποδείξεις των διοργανωτών και η τήρηση αποστάσεων 1,5 μέτρου κατά την αναμονή στην είσοδο καθώς και κατά τη διάρκεια της εξόδου σας από το χώρο.
Επίσης:
• η τοποθέτηση σε θέσεις θα γίνεται σύμφωνα με τις υποδείξεις των διοργανωτών.
• απαγορεύεται η ύπαρξη ορθίων θεατών εντός του χώρου της προβολής.