Διαγωνισμός εικαστικής δημιουργίας για παιδιά και νέους 6-16 ετών
Τελική ημερομηνία υποβολής έργων:
Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020 έως τις 17:00

 O Μπετόβεν αγαπούσε τη φύση, το ίδιο κι εμείς! 
Για τον μεγάλο μουσουργό η φύση ήταν ένας χώρος χαλάρωσης, απομόνωσης και έμπνευσης. Η 6η Συμφωνία του, που ονομάζεται «Ποιμενική», αποτυπώνει μουσικά την αρμονική ένωση του ανθρώπου με τον φυσικό του κόσμο.  
Αυτή η στενή σχέση του συνθέτη με τη φύση ήταν η αφορμή για τη δημιουργία του Beethoven Pastoral Project που εκπόνησαν από κοινού η Οργανωτική Επιτροπή του έτους Μπετόβεν, η Γραμματεία του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή και το περιβαλλοντικό δίκτυο Earth Day, με στόχο την ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον και τη διατήρηση της ισορροπίας στη φύση.  
Με αφορμή την ιδέα αυτή, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών του δράσεων, καλεί τους μικρούς του φίλους να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό εικαστικής δημιουργίας με πηγή έμπνευσης τη διάσημη «Ποιμενική».

Αντικείμενο διαγωνισμού 
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν ένα έργο: ζωγραφική, κολλάζ ή ψηφιακό σχέδιο. Το περιεχόμενο της δημιουργίας θα πρέπει να είναι σε πλήρη συνάφεια με τα μουσικά μέρη της Συμφωνίας αρ. 6 του Μπετόβεν.
Το εικαστικό έργο υποβάλλεται σε ψηφιακή μορφή (οι αναλογικές ζωγραφιές και τα κολλάζ θα πρέπει να σκαναριστούν ή να φωτογραφηθούν με κάθετη λήψη) με ανάλυση τουλάχιστον 300dpi.  

Συμμετοχή 
Στο διαγωνισμό έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής παιδιά και νέοι από 6 ως 16 ετών, υποβάλλοντας μια πρωτότυπη δημιουργία εμπνευσμένη από τα μέρη της Συμφωνίας αρ. 6 σε φα μείζονα, έργο 68, «Ποιμενική»:
Ι. Allegro ma non troppo: Αφύπνιση συναισθημάτων χαράς φθάνοντας στην εξοχή 
ΙΙ. Andante molto mosso: Σκηνή στο ρυάκι 
ΙΙΙ. Allegro: Χαρούμενη συντροφιά των χωρικών 
IV. Allegro: Καταιγίδα 
V. Allegretto: Τραγούδι των βοσκών, συναισθήματα χαράς και ευγνωμοσύνης μετά την καταιγίδα 

Διευκρινίζεται ότι οι συμμετέχοντες υποβάλλουν έργα μεμονωμένα και όχι ως μαθητές σχολείων ή κέντρων εικαστικής αγωγής. 

Τελική ημερομηνία υποβολής έργων: Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020, έως τις 17:00 

Πληροφορίες και οδηγίες για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό στο link: https://www.megaron.gr/the-pastoral-project-2/